Sommaren är här!!!

Sommaren är här! Jag älskar solen, värmen och ljuset. Vi är kompisar, sommaren och jag. Jag hänger ute i parker och i stan, i skogen och på landet. Alltid med hatten, foppatofflorna, shorts och linne. Kanske inte helt acceptabel klädsel i stadsmiljön, i alla fall med foppatofflorna, men jag tror och hoppas Magdalena Ribbing kan förlåta mig ändå, jag beter mig i alla fall rätt i det offentliga rummet och är snäll och artig, håller upp dörrar och hjälper andra, tackar och hälsar på alla i serviceyrken.

Det finns fler som njuter av sommaren och värmen har jag fått lära, den hårda vägen. Förra året fick jag inte en, inte två, utan åtta(!) fästingar när vi var och tältade vid sjön över midsommar. Jag brukar hålla mig rätt lugn men 8 fästingar var lite för mycket även för mig. Mina vänner fick inte ens en, delat mellan sig… Alla tankar om TBE och Borrelia kom snabbt och jag har faktiskt passat på att vaccinera mig i år, det kändes säkrat så även om jag planerar att bada mer i år, som de andra gjorde.

I år har jag hittills hunnit med en stugvistelse med några vänner. Vår vän L delar en sommarstuga vid västkusten tillsammans med sina syskon, som de ärvt av sina föräldrar och bestämt sig för att behålla, och vi fick följa med nu senaste storhelgen för lite firande, badande och umgänge. Vi var sex personer som delade på två sovrum, ett vardagsrum och ett litet kök. Hela upplägget var vansinnigt lyckat, vädret var fint och samtalen gick från högt till lågt. Inga fästingar, tack och lov, men en hel del myggor då det var lite diken och sänkor med vatten. Dock inga bett, de hade fiffigt myggnät kring paviljongen som vi hängde mest i. Själv föreslog att jag vi skulle sitta med varsin mygghatt, men det hade knappast varit lika bekvämt…

Jag cyklar överallt även i vanliga fall, jag försöker tänka på hur jag väljer mitt liv, men på sommaren så njuter jag mer och lever mer och tar längre cykelturer. Det är som att en del av mig ligger i dvala över vintern och bara kan leva på sommaren. Lite som fästingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *