Lansering av Huawei P10 och P10 Plus

Nu har Huawei äntligen presenterat sin P10 på Mobile World Congress. Köerna för att komma in i lokalerna där presentationerna hölls var långa och trycket var högt inne i lokalen enligt reportrarna som var på plats och följde lanseringen. Jag följde lanseringen online då jag är väldigt intresserad av dessa modeller och kommer boka en så fort som möjligt. Jag har även redan hittat skal till Huawei P10 på nätet.

Kameror

Huawei P10 och P10 Plus är efterföljarna till P9 serien och som väntat är dom försedda med bättre hårdvara än dom tidigare modellerna. Samarbetet mellan Huawei och Leica fortsätter och kamerornas linser och till viss del kameratekniken är utvecklade av Leica. En klar uppgradering är att kameran på framsidan av telefonerna den så kallade selfiekameran kan numer ta bilder med fokus på ansiktet och där bakgrunden blir ofokuserad för att framhäva personen på kortet vilket ger en snygg effekt.

Design

Designen på Huawei P10 och P10 Plus är väldigt lik Apples iPhone 7 och 7 Plus. Rundad design med aluminium hölje liknande antennlinjer på baksidan. Hemknappen är numer även en fingeravtrycksläsare och precis om på iPhone 7 är den ingen riktig fysiskknapp utan använder Huaweis egna haptikteknik.

Skärmar

Huawei P10 är försedd med en 5,1 tums skärm med 1080p upplösning medan P10 Plus har en 5,5 tums skärms med upplösning 2560×1440 pixlar. Båda modellerna har försetts med Huaweis egenutvecklade Kirin 960-processor. P10 har fått 4GB internminne och 64GB lagring och storebror har fått 6GB internminne och 128GB lagring. Det är även en viss skillnad mellan batterikapaciteten och anledningen är givetvis utrymmet som är tillgängligt i telefonerna. P10 får ett batteri med 3200 milliamperetimmar och P10 Plus 3750 milliamperetimmar.

Färger

Färgerna som både P10 och P10 Plus kommer att finnas tillgängliga i är:

  • Porslinsvit
  • Grafitsvart
  • Roseguld
  • Prestigeguld
  • Gåtfullt Silver
  • Grönska
  • Bländande Blå

Den gröna färgen är framtagen i ett samarbete tillsammans med Pantone är framröstad som årets färg 2017 och Pantone-koden för färgen är 15-0343.

Huawei P10-Greenery

Priser

Priserna i Sverige kommer att landa på ca 6500kr för P10 och ca 7000kr för P10 Plus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *