Höga krav på flyttstädning

När du köper en bostad står det ofta i kontraktet att du på egen hand är ansvarig att se till att bostaden flyttstädas när den säljs. Att göra en flyttstädning själv innebär dock betydligt mer jobb än en vanlig veckostädning. Det är nu utrymmen och vrår som i princip aldrig städas ska göras rena och fräscha. Exempel på det här är bland annat utrymmen bakom vitvaror (om de kan dras ut) och att rengöra golvbrunnar noggrant. Det här är helt enkelt inte saker som de flesta städar regelbundet.

 

Anlita firma för jobbet eller göra det själv?

Det finns flera anledningar till att anlita en firma för att göra jobbet. Dels så kan det kännas tryggt att någon med erfarenhet gör jobbet, så att du slipper oroa dig för att höra ifrån köparen av bostaden framöver. En annan faktor som gör att många väljer att anlita hjälp utifrån, är att en flytt ofta tar mycket på energin. Att då slippa städningen anser många det vara värt att betala för.

 

Men smakar det så kostar det. Den som anlitar en firma får räkna med att betala en summa för det. En enkel sökning på nätet i stil med ”flyttstädning pris” kan dock hjälpa dig att jämföra priser och hitta det billigaste. Glöm dock inte att även göra efterforskningar på firman, så att du inte råkar ut för någon som är oseriös.

 

Bristande flyttstädning kan kosta

Men att saker som de som nämns i inledningen blir gjort vid en flytt är viktigt. Att en flyttstädning utförs korrekt och enligt de krav som finns kan ofta krävas av den som tar över bostaden. Annars kan den som övertar bostaden ha rätt att fixa flyttstädningen på säljarens bekostnad.

 

Det här gäller dock inte i alla fall. Vid köp av bostäder är det vanligt att det ovan nämnda gäller, men det finns fastighetsaffärer där köpare och säljer avtalar bort flyttstädningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *