Golfbollar

Golfbollen är den enda delen i din golf utrustning som du använder vid varje slag. Därav den viktigaste delen i din utrustning. Golfbollar är även den delen av utrustningen som fortfarande utvecklas mest av de olika tillverkarna.

Golfbollar kan grovt sett delas in i 2 kategorier.  Den första kategorin är mjuka golfbollar med urethane skal. Det är den här typ av golfboll som samtliga proffs spelar på världen över. Det mjuka urethane skalet gör att golfbollen spinner mycket mer vid tillslaget och blir därmed lättare att kontrollera vid inspel mot green.  Den andra kategorin är golfbollar med ett hårdare skal. Den här kategorin används flitigt av amatörspelare. Fördelen med de hårdare skalet är att de långa slagen blir mer lätt kontrollerade då bollen inte spinner lika mycket som urethane golfbollarna.

90% av resultatet i golf avgörs på och runt greenen. Så även för de flesta amatörspelare är det en fördel att välja en golfboll med mjukt urethane skal för att behärska inspelen och närspelet bättre. Den lilla fördelen man får i de långa spelet av att välja en boll med ett hårdare skal är endast värd att prioritera om man har väldiga problem med sidoskruv på utslagen.

Priset skiljer sig drastiskt mellan de olika typerna av golfbollar. Ett dussin golfbollar med urethane skal kostar 399-579kr och ett dussin golfbollar med ett hårdare skall 99-399kr.  Ett väldigt bra alternativ om man vill spela på en golfboll med urethane skal utan att behöva betala så mycket pengar för det är begagnade golfbollar. Prisbilden på det begagnade golfbollarna är helt annorlunda. Hårdare golfbollar i bra skick kostar från 21kr per dussin. En golfboll är egentligen bara ny första slaget. Så begagnade golfbollar i ett gott skick har inte sämre egenskaper än en ny boll som har spelats ett hål.

Det här en kortsammanfattning om grunderna inom golfbollar. Alla urethane golfbollar har inte exakt samma egenskaper även om de är liknande och alla golfbollar med hårdare skal har inte heller exakt likadana egenskaper.  Söker man mer information om golfbollar och hur de fungerar  så finns det mycket information om golfbollar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *