Ersättning från försäkringsbolag.

Vanligtvis är det inga problem att få ersättning för en skada från sitt försäkringsbolag. Dom flesta skador och ersättningar regleras direkt av försäkringsbolagets kundtjänst efter att dom har mottagit kvitton och utläggsunderlag för kunna bedöma vilken ersättning som skall utbetalas.

Dom flesta fall av skador regleras med standardbelopp för specifika skador som personskador eller borttappat bagage vid resa. Dom lite mer unika skadorna utreds av försäkringsbolagen för att kunna avgöra den korrekta ersättningen och då är det vad försäkringsbolaget anser är den korrekta ersättningen och inte vad du som försäkringstagare anser är den korrekta ersättningen. Försäkringsbolag är vinstdrivande företag med aktieägare som förväntar sig avkastning på sina investeringar och därmed vill dom givetvis betala ut minimalt med ersättning vid skadeersättningar. Enligt denna artikel i Aftonbladet strävar försäkringsbolagen efter att betala ut minimalt med ersättning.

Alla försäkringsbolag har schablonavdrag för exempelvis ålder på olika egendom som är försäkrad. Det snabbaste åldersavdraget görs på elektronikprodukter medan åldersavdraget på fastigheter är avsevärt mindre. Om du har tappat din dator i golvet som är fem år är chansen stor att du inte får någon ersättning efter att en självrisk är avdragen. Dock är det inte så stora belopp det rör sig om när man ansöker om ersättning för försäkrat lösöre.

Vid personskador med handikapp som följd eller en vattenskada i en fastighet är beloppen avsevärt större och här utreder försäkringsbolagen oftast i större utsträckning. Om du som försäkringstagare anser att din ersättning inte är korrekt kan du vänta dig till en jurist för att ta ditt ärende vidare och undersöka om du har fått rätt ersättning enliga de avtal du har tecknat med ditt försäkringsbolag.

En specialiserad försäkrings jurist i Sundsvall är Primus Juridik som har hjälp flera försäkringstagare att undersöka utbetalningar av från försäkringsbolag och därmed ökat utbetalningarna som tidigare fastslagits av försäkringsbolagen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *